2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Agurkai pomidorų padaže







5 kg agurkų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)

500 ml pomidorų padažo
200 ml aliejaus (pilu  ~150ml)
200 ml acto 9%
200 ml cukraus
2 v.š. druskos
200 g česnakų (dėjau 100g)

Agurkus supjaustome, jei labai dideli - išimame sėklas. 
Suberiame į puodą, supilame likusius produktus (išskyrus česnaką) ir kaitiname. 
Kai užverda, dar pakaitiname ~7 minutes, tada suberiame sukapotą česnaką ir dar kaitiname ~3-5 minutes. 
Karštą masę pilstome į stiklainius ir užsukame.


Skanaus!

P.S. pomidorų padažą dažniausiai naudoju 'Vilkaviškio senovinį'. 
Iš šios normos - išeiga 5-5,5 l konservuotų agurkėlių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą