2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Sultingi faršo ir cukinijos kepsniukai



500 g mėgiamo faršo 
400 g cukinijos nuvalytos 
50-100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
1 svogūnas
3 česnako skiltelių (jei mėgstate)
druskos, maltų juodųjų pipirų, krapų

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės, išimti sėklyčių. Jei cukinija didelė - odelę nulupame, pašaliname sėklas. 

Smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome česnaką. Sutarkuojame sūrį. 

Gerai viską išminkome, kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tada kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir tvirti. 


Kepimo skardą patepame riebalais. Drėgnomis rankomis formuojame kepsniukus.


Kepame 190*C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 minučių. 


Skanaus!



2 komentarai: