2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Kepti boliviški sparneliai

Receptas pagal Vytarą Radzevičių. Rašydamas apie šį valgį, jis patarė dėl viso pikto niekam nesakyti marinato sudėties, nei savo šeimai nei svečiams :)

1 kg vištienos sparnelių
1 v.š. krakmolo

Marinatas:
1/3 l 'Coca - cola' gėrimo
1 svogūnas
1 stiklinė rudojo cukraus
2 skiltelės česnako
2 v.š. sojos padažo


Sudedamąsias marinato dalis sumaišome ir juo užpilame vištų sparnelius. 
Aš marinavau per naktį. Autorius rašo, kad galima ir mažiau.


Sudedame į skardą ir kepame iki 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Likusį marinatą supilame į nedidelę keptuvę ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Vandenyje išmaišome krakmolą, supilame į marinatą ir maišome kol sutirštės. Nukeliame padažą nuo ugnies ir juo aptepame iš orkaitės ištrauktus sparnelius.
Apteptus sparnelius dar apie 10 minučių kepame orkaitėje, kol jie pasidengs karamele.



Skanaus!

P.S. kitą kartą tikrai mažinsiu cukraus kiekį, dėsiu tik pusę, nes man buvo per saldu.

Šaltinis:  čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą