2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Perlinės kruopos, troškintos aluje

Pamačiau šį patiekalą per TV kulinarinę laidą, ruošiamą kaip garnyrą. 
Taip rūpėjo iškart  pabandyt ;) ir galiu pasakyti, kad šis  greitai pagaminamas ir laaabai skanus valgis gali būti ir pagrindinis ;) 


300 g perlinių kruopų
3 skilteles česnako
1 svogūnas
3 morkos 
2-3 v.š. aliejaus
1 stiklinė alaus
2 maži gabalėliai sviesto
druska, pipirai, žalumynai pagal skonį


Perlines kruopas užmerkiame bent porai valandų (aš visada merkiu iš vakaro). 
Česnaką sukapojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Morkas susmulkiname blenderyje (aš sutarkavau burokine tarka). 
Daržoves apkepiname įkaitintoje keptuvėje.
Suberiame į puodą perlines kruopas, apkepintas daržoves, supilame alų, uždengiame dangčiu ir troškiname 20 min.

Baigus troškinti įmetame sviestą, o patiekiant pabarstome žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis: čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą