2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Keksas Zebras

4 kiaušiniai
1 st. cukraus
150g sviesto
200g grietinės
~2 st. miltų (dedu be kaupo)
0,5-1 a.š. sodos nugesintos
2-5 v.š. kakavos (pagal skonį)


Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, grietinę, berti vieną stiklinę miltų, nugesintą sodą.
Tuomet įmaišyti likusius miltus (pasilieku kokius 3-4 šaukštus i baltą tešlą). Tešla turi būti ne per tiršta, geros grietinės konsistencijos.
Tešlą padalijam į dvi dalis, vienoje iš jų įmaišom kakavą, o į kitą dalį pasiliktus miltus.                  
Į skardą dedam šaukštą - siaurą ruožą šviesios tešlos, ant viršaus - šaukštą tamsios, kartojam kol baigiam tešlą. Kartais supilu pusę baltos, tada visą kakavinę, ir vėl baltą.
Kepu 180*C laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.

Skanaus!


2 komentarai: