Labai paprastas ir labai skanus pyragas, pavykstantis net pradedantiems kepėjams :))
Pavadinimas kilęs nuo merginų Cvetajevų pavardės.
Forma 26 cm skersmens.
Tešlai:
150 g sviesto
2 st. miltų
0,5 st. grietinės
1 v.š. kepimo miltelių
Sviestą ištirpiname, atvėsiname, supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.
Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami į viršų kraštelį apie 2 cm. Padedame į šaldytuvą ir ruošiame įdarą.
Įdarui:
8 vidutiniai obuoliai (geriau tinka rūgštūs)
8 vidutiniai obuoliai (geriau tinka rūgštūs)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 v.š. miltų
1 st. cukraus
1 st. grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 v.š. miltų
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Mikseriu suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus.
Ant suformuotos tešlos sudedame obuolių sluoksnį ir užpilame išplaktą kremą ant viršaus.
Kepame 180*C orkaitėje ~40 - 50 min.
Skanaus!!!
P.S. šiltas pyragas gana minkštas, o atvėsęs visai kito skonio, panašus į pudingą, jis nuostabusssss.
Vietoj grietinės į kremą, pyrago užpylimui, galima naudoti jogurtą.
Šaltinis čia.
Labai skanus :) tikrai kepsiu dar ir dar ,ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko, į sveikatą ;D
PanaikintiO tikrai kepimo milteliu valgomasis šaukštas?
AtsakytiPanaikintiTaip, lygus nubrauktas 1 v.š. miltelių, arba 2 a.š.
Panaikinti