2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Obuolių pyragas 'Cvetajevskij'

Labai paprastas ir labai skanus pyragas, pavykstantis net pradedantiems kepėjams :))
Pavadinimas kilęs nuo merginų Cvetajevų pavardės.

Įdėsiu trumputę citatą: ...в городе Пущино-на-Оке был очень популярен яблочный пирог из антоновки, которым, говорят, девушки Цветаевы кормили в начале двадцатого века своих интеллектуальных гостей.

Forma 26 cm skersmens. 

Tešlai:
150 g sviesto
2 st. miltų
0,5 st. grietinės
1 v.š. kepimo miltelių

Sviestą ištirpiname, atvėsiname, supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.
Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami į viršų kraštelį apie 2 cm. Padedame į šaldytuvą ir ruošiame įdarą.

Įdarui:
8 vidutiniai obuoliai (geriau tinka rūgštūs)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 v.š. miltų

Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.

Mikseriu suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus.

Ant suformuotos tešlos sudedame obuolių sluoksnį ir užpilame išplaktą kremą ant viršaus.
Kepame 180*C orkaitėje ~40 min.


Skanaus!!!

P.S. šiltas pyragas gana minkštas, o atvėsęs visai kito skonio, panašus į pudingą, jis nuostabusssss :))
Vietoj grietinės į kremą, pyrago užpylimui, galima naudoti jogurtą.

Šaltinis čia.


4 komentarai:

  1. Labai skanus :) tikrai kepsiu dar ir dar ,ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tikrai kepimo milteliu valgomasis šaukštas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, lygus nubrauktas 1 v.š. miltelių, arba 2 a.š.

      Panaikinti