Išeiga - 4 skardos.
400 g miltų
100 g cukraus
žiupsnis druskos
200 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių (galima visai nedėti)
įvairiaspalvės karamelės (prieš baigiant kepti)
Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, mažais gabaliukais supjaustyti sviestą, patrinti tarp pirštų, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.
Dėti į šaldytuvą 1-2 val.
Tešla universali, tinka formuoti įvairius norimus sausainukus. Iškočioti, pjaustyti peiliu, spausti formelėmis, pagal fantaziją.
Mes kepėme gėlytes.
Formuoti gėlytes, išspausti viduriuką, smeigti ant medinio pagaliuko, prieš baigiant kepti į skylutes dėti patraiškytą karamelę.
Dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi.
Kepti 180-190*C apie 10-15 min.
Nuo popieriaus nuimti pravėsusius, kai sustings karamelė.
Skanaus!
Norėjau paklausti kokią karamelę naudojot, kad taip gražiai aptirpo, bet neištirpo? Ačiū
AtsakytiPanaikintiNaudojau Bon Pari, kitą kartą kažkokią lietuviską spalvingą.
AtsakytiPanaikinti