2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Protingi pyragaičiai

Pyragaičiai gaunasi pudingo skonio. O protingi tuo, kad patys kepdami susisluoksniuoja.


4 kiaušiniai
125 g sviesto
112 g miltų
1 v. š. vandens
0.5 l šilto pieno
1 a. š. vanilinės esencijos
150 g cukraus


Ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti. Ištisai plakant mikseriu dėti visus produktus: kiaušinio trynius, cukrų, vandenį ir vanilės esenciją. Supilti atvėsusį sviestą. Suberti persijotus miltus. Į tešlą supilti pusę kiekio pieno, gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių ir plakant supilti likusį pieną. Baltymus išplakti iki putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą. Vėl viską išplakti. Tešla bus skysta! Taip ir turi būti.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 170*C apie 50-60 min.
Kuo ilgiau kepa pyragas, tuo labiau jis išsisluoksniuoja ir apatinis sluoksnis būna storesnis.
Jei pyrago viršus kepdamas per daug ruduoja, užklokite folija.
Pjaustykite tik atvėsintą. Apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!


P.S. kituose receptuose ir komentaruose kepimo laikas nurodomas ~1 val. 30 min.
Aš kepiau virš 1 val. Man gavosi 3 sluoksniukai. Tik mano forma buvo 30x20cm, matomai per didelė, nes pyragas gavosi plonokas.

Šaltinis čia  ir čia.

3 komentarai:

  1. Parasykite ar galima dar plakti sudejus baltymus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Parasykite ar galima vel plakti kai sudedam baltymus.Man del to pyragas sukrito...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Virginija, taip, reikia plakti, ir jis nesukrinta dėl to. gal neiškepė, o gal kažką kitaip padarėt. kas kepė bandė, visoms gavosi gerai ;)
    Esu nurodžius 2 recepto šaltinius, pasiskaitykit ir ten dar kartelį.

    AtsakytiPanaikinti