2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Varškės cepelinai

Seniai seniai šitas receptas buvo perrašytas į mano kulinarinius užrašus iš mamos knygelės ir pamirštas.. Kadaise dažnai virdavom varškės cepelinus.
Taigi, dėkui Ilonai, kuri pasigyrus savo tinginių cepelinais, man priminė šį lengvą ir greitai pagaminamą patiekalą  ;)


1,2 kg varškės  (6 pakeliai)
6 v.š. krakmolo
6 v.š. manų
6 kiaušiniai

virta malta mėsa su prieskoniais (dar pridedu pakepinto svogūno)

druskos į vandenį

Pasiruošiame įdarą. Tešlą suminkome.
Sufomuojame cepelinus ir apvoliojame sausame krakmole.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį.

Verdame nuo iškilimo ~10 min.

Patiekiame su spirgučių padažu. Kas mėgsta, galima ir su grietine.


Skanaus!



P.S. viriau iš pusės normos, gavosi 10 nedidelių cepelinų.
Manau į vidų galima dėti ir žalią mėsą, tik pavirti ilgiau. Kitą kartą būtinai bandysiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą