Seniai seniai šitas receptas buvo perrašytas į mano kulinarinius užrašus iš mamos knygelės ir pamirštas.. Kadaise dažnai virdavom varškės cepelinus.
Taigi, dėkui Ilonai, kuri pasigyrus savo tinginių cepelinais, man priminė šį lengvą ir greitai pagaminamą patiekalą ;)
1,2 kg varškės (6 pakeliai)
6 v.š. krakmolo
6 v.š. manų
6 kiaušiniai
virta malta mėsa su prieskoniais (dar pridedu pakepinto svogūno)
druskos į vandenį
Pasiruošiame įdarą. Tešlą suminkome.
Sufomuojame cepelinus ir apvoliojame sausame krakmole.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį.
Verdame nuo iškilimo ~10 min.
Patiekiame su spirgučių padažu. Kas mėgsta, galima ir su grietine.
Skanaus!
P.S. viriau iš pusės normos, gavosi 10 nedidelių cepelinų.
Manau į vidų galima dėti ir žalią mėsą, tik pavirti ilgiau. Kitą kartą būtinai bandysiu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą