2014 m. liepos 12 d., šeštadienis

Karamelinis kremas



2 ind. grietinėlės po 420 g (36%)
1 ind. Rududu


Kremui skirtus Rududu ir grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs. 
Puodą nuimame nuo ugnies ir per sietelį pilame į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu pertriname šaukštu. 
Kremą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 5-6 val. Prieš plakant kremą, dar būtinai įdedame į kamerą su puodu 15-20 min. Gerai atšaldytą kremą išplakame mikseriu.

Šio kremo kiekio užtenka 28 cm skersmens torto biskvitams pertepti ir jam papuošti.


Kremo dalį (apie 1/4), skirtą torto puošimui (viršui ir šonams) galima atidėti į šaldytuvą nakčiai (kol suteptas tortas subręs), kad labai gerai atšaltų grietinėlė, tuomet išsiplaks tvirtesnis kremas.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą