Kepimo forma - 28 cm skersmens.
Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
80 g krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Atskirame
dubenyje kelis kartus persijojame sausus produktus ir lengvai įmaišome juos į
kiaušinių masę. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje
apie 30 min.
Iškepusį biskvitą gerai atvėsiname. Atvėsusį perpjauname į 2 lygias dalis.
Kava biskvitų sulaistymui:
300 ml karšto vandens
3 a. š. tirpios kavos
4 a. š. cukraus
Kavą ir cukrų ištirpiname karštame vandenyje. Paliekame atvėsti.
Kremui:
420 ml grietinėlės (35%)
500 g mascarpone sūrio
4-5 v. š. cukraus
Šaltą grietinėlę išplakame su cukrumi, lengvai įmaišome atskirai
paplaktą mascarponę sūrį.
Imame vieną biskvitą, jį gausiai sulaistome kava ir užtepame pusę
kremo.
Uždengiame antru biskvitu, vėl gausiai sulaistome, plonai
kremu aptepame torto šonus, o likusį kremą sudedame ant viršaus.
Gausiai pabarstome kakava, arba puošiame kaip norime, pagal
savo fantaziją ;)
Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau per
naktį.
Skanaus!
P.S. nuotraukoje matosi tortas keptas iš dviejų biskvitų, todėl sluoksniukai čia 4.
Tada reikėjo aukštesnio tortuko, nes zuikis buvo kombinuotas iš dviejų rūšių torto: galva - 'Tiramisu', o ausys ir peteliškė - Medutis.
Kepiau jį dukrytės gimtadieniui, 2011 balandį (oho kaip tai atrodo seniaiiii), o receptą įkeliu iškepus šiandieninį, su širdelėmis ir žvaigždutėmis - Oninėms ;)
Šaltinis: čia.
Šito torto receptą anksčiau nusižiūrėjau, bet tavo nuotraukos galutinai įtikino gaminti :)
AtsakytiPanaikintiKuo puoštas pirmoje nuotraukoje? Sausainukais? Labai tvarkingai atrodo.
Julija, ten kakavą barsčiau per trafaretą ;)
PanaikintiRytoj jį ragausim, įdėsiu pjūvį kur tik 2 biskvitai.
Tobulai atrodo
AtsakytiPanaikintiAčiū, man tai paprastukas, dar, barstydama kakavą, trafaretą prilipdžiau :D skonį ryt pasakysiu, ar nepasikeitė nuomonė nuo 2011 metų :D
PanaikintiSakykite, kaip torčiuko skonis?
PanaikintiLengvas, drėgnas, skanus, gaivus.
Panaikinti