Pyragas gaiviai rūgštelėjęs, tiesiog tirpstantis burnoje ;)
3-4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
5 dideli rabarbarų lapkočiai
3-4 v.š. grietinės (nebūtinai)
1 a.š. sodos
vanilinio cukraus (nebūtinai)
miltų tiek, kad tešla būtų labai tirštos grietinės konsistencijos (~2 stiklinės)
Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais.
Tuomet apipilame 2-4 šaukštais cukraus (pagal norimą saldumą).
Išplakame kiaušinius su cukrumi iki purios baltos masės,
plakant supilame aliejų.
Į paruoštą masę įdedame sodą, sumaišytą su grietine,
vanilinį cukrų ir miltus. Jų dedame tiek, kad gautųsi tiršta tešla. Viską gerai išmaišome.
Pusę tešlos supilame į kepimo formą, ant viršaus suberiame
rabarbarus, užpilame likusia tešla.
Kepame 190-200*C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!
P.S. šį pyragą galima kepti su obuoliais, jų dedu stambiai tarkuotų - 1,5-2 stiklinės.
P.S. šį pyragą galima kepti su obuoliais, jų dedu stambiai tarkuotų - 1,5-2 stiklinės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą