2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Pyragas su rabarbarais

Pyragas gaiviai rūgštelėjęs, tiesiog tirpstantis burnoje ;)


3-4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
5 dideli rabarbarų lapkočiai
3-4 v.š. grietinės (nebūtinai) 
1 a.š. sodos
vanilinio cukraus (nebūtinai)
miltų tiek, kad tešla būtų labai tirštos grietinės konsistencijos (~2 stiklinės)

Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Tuomet apipilame 2-4 šaukštais cukraus (pagal norimą saldumą).
Išplakame kiaušinius su cukrumi iki purios baltos masės, plakant supilame aliejų.
Į paruoštą masę įdedame sodą, sumaišytą su grietine, vanilinį cukrų ir miltus. Jų dedame tiek, kad gautųsi tiršta tešla. Viską gerai išmaišome.
Pusę tešlos supilame į kepimo formą, ant viršaus suberiame rabarbarus, užpilame likusia tešla.

Kepame 190-200*C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.



Skanaus!

P.S. šį pyragą galima kepti su obuoliais, jų dedu stambiai tarkuotų - 1,5-2 stiklinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą