2014 m. liepos 12 d., šeštadienis

Šokoladinis karamelinis tortas

 Tortinės dydis - 28 cm.

Produktų norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š kakavos su dideliu kaupu
1 a.š. gesintos sodos

Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius suplakame su cukrumi. Ištirpiname margariną, paliekame šiek tiek atvėsti ir maišant supilame i kiaušinių masę, sudedame kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišome. Pilame į norimą formą ir kepame įkaitintoje 180-190* C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min.  Patikriname mediniu pagaliuku. 


Karamelinis kremas:
2 ind. grietinėlės po 420 g (36%)
1 ind. Rududu
200 g juodo šokolado (galima ir daugiau)

Kremui skirtus Rududu ir grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs. 
Šokoladą sulaužome gabaliukais ir gerai išmaišome, kol jis ištirps. Nuimame nuo ugnies ir per sietelį pilame į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu pertriname šaukštu. 
Kremą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 5-6 val. (galima ir per naktį). Jei laikome trumpiau,- prieš plakant kremą, dar būtinai įdedame į kamerą su puodu 15-20 min. Gerai atšaldytą kremą išplakame mikseriu.

Šio kremo kiekio užtenka biskvitams pertepti ir tortui papuošti.

Lakštų sulaistymui: 
~300 ml stiprios saldintos juodos kavos 

Šokolado puošimui:
50 g juodo šokolado
2 v.š. pieno arba grietinėlės
1 a.š. sviesto

Ant garų vonelės ištirpiname visus produktus, ir paliekame šiek tiek masei atvėsti.

Torto surinkimas:
Apatinį biskvito sluoksnį sulaistome atvėsinta stipria kava, dedame 1/4 karamelinio kremo ir paskirstome jį tolygiai. Dedame antrą sluoksnį biskvito, vėl sulaistome kava, tuomet vėl 1/4 karamelinio kremo.
Ir taip sutepame visus 4 biskvito sluoksnius.
Gražiai aplyginame torto šonus, viršų.


Kremo dalį (apie 1/4), skirtą torto puošimui (viršui ir šonams) galima atidėti į šaldytuvą nakčiai (kol suteptas tortas subręs), kad labai gerai atšaltų grietinėlė, tuomet išsiplaks tvirtesnis kremas.

Jei patinka šokoladas, torto viršų dar papuošiame ištirpintu šokoladu. 
Taip pat mano skoniui čia labai tiktų ir riešutai, tiek puošimui, tiek į kremą.

Dedame papuoštą tortą į šaldytuvą bent pusdieniui, o dar geriau paliekame per naktį.























Skanaus!

16 komentarų:

  1. Nedarykit. Be reikalo ismezsti pinigai. Kremas isejo kaip vandup...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O grietinėlę plakėt, rududu ir šokolado dėjot? ar tik iš vandens gaminot?

      Panaikinti
  2. Aciu uz recepta. Tortas labai skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, kaip suprantu grietinėlę,rududu ir šokoladą į vieną puodą kol viskas ištirps po to viską perkosti ir atšaldyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kremui skirtus Rududu ir grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs.
      Šokoladą sulaužome gabaliukais ir gerai išmaišome, kol jis ištirps. Nuimame nuo ugnies ir per sietelį pilame į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu pertriname šaukštu.

      Panaikinti
  4. Kepiau pora kartu ,labai patiko gerai gavosi ,skanus ,aciu uz receptuka ....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar galima naudoti biskvito kepimui sviestą 82 % vietoje margarino ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, kad galima. Daug kas išvis margariną vengia naudoti :)

      Panaikinti
  6. Sveiki, noriu pasitikslinti... biskvito reikua dvigubą normą daryt, o kremo viengubą ? O kuo nors rūščiu sulaistyt biskvitus nebandėt ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. priduktų keikiai nurodyti vienam biskvitui, kuris dalinasi į du lakštus. Visada kepu 2.
      Kremo irgi nurodyti produktai, jų užtenka tortui pertepti ir aptepti :)

      Panaikinti
  7. Laba diena,
    Pabandžiau, labai patiko skonis ir man pačiai, ir kitiems ragavusiems, kaip kažkuris apibūdino - "prabangaus skonio tortas" :). Ačiū už receptą. Darysiu dar. Norėčiau paprašyti patarimo, kaip būtų galima šiek tiek sutirštinti kremą - po nakties laikymo šaldytuve jis buvo gana stangrus, tačiau po plakimo suskystėjo. Tiesa, saldiklis tuo metu buvo pilnas ir nepalaikiau jame, gal dėl to kremukas gavosi toks truputį "bėgantis"?
    Kaip manote, kokie riešutukai labiausai tiktų? Kitą kartą galvoju bandyti su riešutais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Gal pabandyti šiek tiek želatinos, nes ir man kartą buvo skystokas. Na, o riešutus dėčiau kokius labiausiai mėgstu - lazdyno ar graikinius.

      Panaikinti