2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

'Kuršėnų' vyniotinis

Biskvitui:
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų

Įdarui:
180 g sviesto
180 g desertinės arba kreminės varškės
0,5 indelio kondensuoto pieno

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir atsargiai dalimis sudėti į trynių - miltų masę. Atsargiai išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos didelės orkaitės skardos, paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį.

Kepti iki 200*C įkaitintoje orkaitėje ~12-15 min.
Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti į rankšluostuką ir atvėsinti.

Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai dalimis sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra.























Skanaus!


P.S.  Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę. Dėjau kondensuotą pieną, kremas gavosi laaabai saldus.
Kitą kartą daryčiau su paprasta varške ir grietinėle, kad nebūtų taip saldu. Tada galima pasireguliuoti cukraus kiekį plakant pagal savo skonį.
Jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. 


Šaltinis čia.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą