2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Sausainiai su migdolais

200g minkšto margarino arba sviesto
200g cukraus
1 kiaušinis 
0,5 citrinos sultys arba vanilinio cukraus
0,5-1 a.š. kepimo miltelių

~300g miltų     

~40 vnt migdolų
~70g sezamo sėklų

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, minkštu margarinu ir cukrumi, įmušti kiaušinį. Greitai suminkyti tešlą, nes labai tirpsta cukrus ir margarinas.
Iš tešlos suformuoti maždaug 3 cm skersmens ilgą cilindrą ir gausiai apvolioti jį sezamų sėklose.  
Supjaustyti cilindrą ~7 mm storio plokštelėmis.  Tešlos plokšteles dėti ant kepimo skardos ir negiliai įspausti po migdolą į kiekvieną plokštelę. Palikti tarp sausainiukų didelius tarpus, nes labai plečiasi į šonus.

Kepti 200-220*C orkaitėje apie 10 minučių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą