2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Tinginių balandėliai

Man visada atrodydavo, kad pagaminti tradicinius balandėlius, reikia labai daug dirbti :))
Todėl aš turiu pora savo tinginių balandėlių receptukų. Vienas - kai puode eilutėmis sluoksniuojamas faršas su ryžiais ir kopūstais bei morkomis. Pagaminus, pjaustomas kaip tortas. 
Ir šitas - kai kepami gražūs tinginių kotletukai - balandėliai :)


~700g kiaulienos kumpio malto
~600g virtų ryžių
0,5 didelės kopūsto galvos

1 didelė bulvė
1 svogūnas
2-3 kiaušiniai
druska, pipirai

morkos, kopūsto ketvirtis, raudonos saldžios paprikos
krapai, petražolės

Kiaulienos kumpį sumalame per smulkų sietelį, pabaigoje įmalame bulvę ir svogūną. 
Kopūstą sukapojame kombaine gana smulkiai, arba sutarkuojame tarka.
Sumaišome mėsą, virtus ryžius ir kopūstą, įmušame kiaušinius, dedame prieskonius ir gerai išminkome faršą.

Formuojame pailgus kotletukus - balandėlius ir apkepame juos iš abiejų pusių karštame aliejuje.


Į puodo dugną dedame susmulkintą kopūsto ketvitį, tarkuotas morkas, paprikas, įpilame truputį vandens ar sultinio ir patroškiname ~20-30 min. 
Ant viršaus sudedame apkeptus kotletus - balandėlius, uždengiame ir dar patroškiname keletą minučių.
Pabaigoje įberiame krapų ir petražolių, prieskonių pagal skonį.

Valgėme su virtomis bulvėmis ir, kartu su balandėliais, troškintomis daržovėmis.


Skanaus!

1 komentaras: