2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Spurgytės I

2 pakeliai varskės (po 180g) 
2 kiaušiniai
cukraus pagal skonį (pora mažų sajelių) 
1 pakelis vanilino cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
~1 stiklinė miltų (nepadauginti)


Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir lengvai šakute permaišyti tešlą.
Spurgytes formuoti 2 arbatinių šaukštelių pagalba, dėliojant nuo vieno ant kito, kol bus gražus rutuliukas. Na, kokį pora - trejetą kartų, kad išgauti apvalumą. Paskui kepant jos labai gražiai išsipučia.
Leisti į verdantį aliejų ir virti, kol gražiai paruduos. 

Skanaus!

P.S. aš dažniausiai naudoju sausą ir rupesnę varškę.

Šaltinis: SM, receptas - Cypsiuko.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą