2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Sausaininis tinginys

Kažkodėl nuo senų laikų mūsų šeimoje jis vadinamas Negriuku, kodėl - nežinau, gal dėl ryškiai tamsios šokoladinės spalvos :))

200-250 g margarino arba sviesto
300-500 ml grietinės
1 st. cukraus
tamsios kakavos (pagal skonį)

1 kg sausainių ('Gaidelis' ar 'Selga')

Sausainius sulaužyti.
Puodelyje ištirpinti margariną ar sviestą, sudėti cukrų ir grietinę, tada pagal skonį berti kakavą. Aš dedu jos daug, nes mėgstam labai labai tamsų ir sodrų šokoladinį skonį.
Kartais, pagal nuotaiką, sulaužau kokią plytelę juodo šokolado.
Visą masę pamaišant pavirinti kelias minutes ir užpilti ant sulaužytų sausainių.
Gerai išmaišyti, dėti į formą arba polietileninį krepšelį, gerai paspausti, paslėgti ir padėti šaltai kelioms valandoms, geriausia palaikyti per naktį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą