2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Troškinys moliūgo puodynėje

1 didelis moliūgas (maniškis svėrė 6,3 kg)

1 v.š. druskos +1 v.š. medaus (moliūgo vidaus ištrynimui)

2 dideli vištienos ketvirčiai
4 ilgos pieniškos dešrelės (nebūtinai)
3 skiltelės česnako


3 svogūnai
6 nedidelės morkos
0,5 didelės cukinijos
3 paprikos
6 nedideli pomidoriukai
2/3 moliūgo minkštimo (jau atskyrus sėklas)

krapai, petražolės, druska, juodieji pipirai

aliejaus daržovių ir mėsos apkepimui apkepimui.

Nupjauti moliūgo viršūnėlę - dangtelį, išskobti vidų, sienelių palikti maždaug 1,5-2 cm.


Geriausiai man ėjosi vidų išgremžti vaisių gremžtuku. Gavosi tokios įdomios ir gražios spiralės ir rutuliukai.

Išskobtas sieneles labai gerai ištrinti 1 valgomu šaukštu druskos. Kai pastovės truputį su druska, vėliau ištrinti 1 v.š. skysto medaus.


Orkaitę įkaitinti iki 190-200*C temperatūros.

Vištieną nuimti nuo kaulų, smulkiai supjaustyti, apibarstyti mėgstamais prieskoniais, lengvai pakepinti aliejuje. (Aš dar pridėjau kelias dešreles, kurias norėjau sunaudoti). Su mėsa apkepinti smulkintą česnaką.

Kitoje keptuvėje apkepinti smulkintą svogūną, morkas griežinėliais, stambiai pjaustytą cukiniją, paprikas, pabaigoje sudėti nuluptus pjaustytus pomidorus, užberti pagal skonį prieskonių, druskos, pipirų. Viską patroškinti  ~ 5 - 10 min.

Sumaišyti viename dubenyje apkepintą mėsą, lengvai patroškintas daržoves ir išskobtą moliugo minkštimą (kuris man suėjo beveik visas, na liko 1 kartui sriubytei dar), taip pat įvairius mėgstamus žalumynus.

Ant visos įdaro masės išpilti iš moliūgo susidariusias sultis ir, viską dar kartą permaišius, suberti į moliūgo puodynę.

Uždengti išpjautu dangteliu, statyti į skardą, į ją įpilti truputį vandens ir statyti į įkaitintą orkaitę.

Kepti  ~2 val.

Patiekiant troškinį galima atpjauti kartu ir po moliūgo gabaliuką.



































Skanaus!

P.S. tikrai nesitikėjau tokio puikaus rezultato ir tokio įvertinimo. Visi paragavę, paprašė dar po lėkštę pakartoti. Gražu,ryšku, skanu, lengva ir įdomu ;)
Beje, kas iš moliūgėlio liko kitai dienai, neprarado nei spalvos nei skonio.
Tad šiandien nulėkiau į daržą ir nupjoviau pora dar tinkamo dydžio puodynių, kad neperaugtų ir tilptų į orkaitę.
Receptas bus kartojamassss ;) gal su kitokiom improvizacijom, bet dar tikrai bus.

Ir čia turbūt pirmas mano receptas, kad prikėliau tieeeek spalvingų nuotraukų :)))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą