2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Šakočio 'pusbrolis'

Šiam kepiniui visi produktai turi būti kambario temperatūros.

350 g sviesto
350 g cukraus
7 kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai)
200 g miltų
150 g krakmolo
2 – 3 v.š. grietinės 30 %
1 a.š. vanilinio cukraus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną kiaušinio trynį ir plakti, paeiliui sudedant visus trynius. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta, įdėti dar truputį grietinės.  Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu ir kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220*C temperatūros (jei yra orkaitėje - kepimo funkcija 'š viršaus') ir kepti kol sluoksnis truputį paruduos.
Kai apkeps pirmas sluoksnis, pilti vėl kelis šaukštus tešlos (galima ir nelyginti, jis pats išsilies kai pašils) ir vėl kepti. Taip sluoksniuoti, kol nebeliks tešlos.

Ištraukti pyragą iš orkaitės ir supjaustyti, kol jis dar šiltas.

Skanaus!


P.S. pyrago skonis kažkiek panašus į šakočio, bet su tikru, tirpstančiu burnoje, šakočiu nepalygint, matyt užtai ir pavadintas jo 'pusbroliu' :)) 

Šaltinis čia.

2 komentarai:

  1. Katik baigiau kepti.Gavosi tikrai skanus,kazkuo gal ir primenantis sakoti.Tik gal truputi sausokas,bent jau mano skoniui.Gal patartumet koki pertepima siam piragui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, jis tikrai tik primena šakotį, daug kas jį labai giria, na, o mano skoniui irgi kažko trūko, kepiau tik vieną kartą.
      Pertepimą galite daryti bet kokį, o gal tiesiog kokiu nors sirupu - pvz. citrininiu - palaistyti :)

      Panaikinti