2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Kiaušinių - sūrio ir faršo vyniotinis


Labai paprastai pagaminamas, sotus, skanus ir puošnus patiekalas.
Galima patiekti kaip karštą ir šaltą patiekalą.


5 kiaušiniai
250g majonezo
350g tarkuoto fermentinio sūrio

500g faršo
1 svogūnas
1 kiaušinis
druska, pipirai


Svogūną smulkiai supjaustome, sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Aš į mėsą dar pilu vandenuko nemažai, gaunasi labai sultinga. Jeigu turiu, pilu sūrio išrūgas.


Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome.
Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190*C orkaitėje ~20 min.
Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname apie 5 min. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas.
Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį.
Dedame atgal į 190*C orkaitę ir kepame dar 30-40 min.





















Skanaus!

P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas :)


Šaltinis  čia.


2 komentarai: