2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Trapūs cukriniai sausainiukai

Labai trapūs, labai skanūs, labai cukriniai sausainiukai per mėsmalę.

200-250 g margarino
2 tryniai
1,5 st. cukraus
1 v.š. grietinės
1 a.š. sodos
miltų, tiek, kad tešla gerai susiminkytų į gabalą.

Margariną ištirpinti, atvėsinti. Trynius ištrinti su puse cukraus, sodą nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti margariną, likusį cukrų, ir berti miltus. Minkyti kol nelips prie rankų, suformuoti rutulį, dėti į šaldytuvą 2-3 val. (galima ir per naktį).

Išsitraukti mėsmalę, primontuoti formelę ir darbuotissss :))























Kepti įkaitintoje iki 190-200*C temperatūros orkaitėje, kol gražiai lengvai paruduos.



































Neskubėti išimti iš skardelės, nes karšti linksta ir lūžta.

Skanaus!

6 komentarai:

  1. Uoj sitie kokie fainiii, vis ganau akis kur galeciau i mesmale tokia formele isigyti,nerandu :(
    turiu net knygelei mamos tobula recepta su majonezu..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ilona, Kepėjo parduotuvėlėje tikrai mačiau savo akimis ;)
    Aš irgi su majonezu kepu, tik spaudžiu su formelėmis tuos sausainiukus, nors galima ir per šią mėsmalės formelę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Nemažai, gal 4-5 ar net daugiau, jau ir pamiršau, nes senokai kepėm.

      Panaikinti
  4. Koks receptas su majonezu? Ar jis vietoj grietines dedamas? Ir kaip skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 250 g margarino
      2 - 3 v.š. majonezo
      100 g grietinės
      1/2 st. cukraus
      2 kiaušiniai
      miltų, kad tešla būtų minkoma
      1 a.š. kepimo miltelių

      Skanūs ir taip ir taip :)

      Panaikinti