2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Naminė rikota

Rikota - minkštas tepios konsistencijos švelnaus skonio itališkas sūris, panašus į varškės kremą.
Imame 1 litrą kefyro (polietileniniame maišelyje) ir užšaldome kameroje.
Po paros, prapjovę maišelį, išimame suledėjusį pakelio turinį ir dedame į merliniu audeklu ištiestą kiaurasamtį. Paliekame ramiai kabėti ir varvėti per naktį, geriau nieko nekrapštant, ir neskubinant proceso.
Kai išvarva išrūgos, lieka ~250 g švelnaus varškės kremo - rikotos.

Tai nuostabus užtepas batono riekelei, skrebučiui, pridėjus uogienės - puikus kremas.
Skanaus!

Iš šios rikotos galima pasigaminti kremą - pertepimą tortui.
Dedame pagal skonį: cukraus, kiaušinio trynį, ištirpintos želatinos, kakavos, citrinos sulčių, vanilės. Gerai išplakame ir pasigaminame purų šokoladinį paukščių pieną.
Taip pat galima gaminti su įvairiomis šviežiomis uogomis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą