2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Spurgytės II

Spurgytės nepakartojamo minkštumo ir purumo :)

500 g varškės (aš dažniausiai naudoju liesą)
3 tryniai
1 kiaušinis
5 v. š. cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
200 g miltų persijotų
1 a.š. kepimo miltelių su kaupu
1 šaukštas tamsaus romo (pilu ir brendį)

~0,5 l aliejaus virimui

cukraus pudros pabarstymui

Varškę ištrinti su kiaušinio tryniais, kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska, įpilti šaukštą turimo stipraus alkoholio (dažniausia pilu brendį ar kokią trauktinę). Šakute gerai permaišyti tešlą.

Spurgytes formuojamos 2 arbatinių šaukštelių pagalba. Juos laikom atsuktus vieną į kitą, pakabinam beveik pilną šaukštelį tešlos ir nuo vieno šaukštelio ant kito dėliojam kokius 3-4 kartus, kol susiformuos maždaug apvalus gumuliukas lygiais kraštais.

Suformuotą spurgytę leisti į verdantį aliejų.  Virti, kol gražiai paruduos.

Išgriebtas spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Apibarstyti cukraus pudra.































Skanaus!

Šaltinis:  čia.


1 komentaras: