Labai trapūs, labai skanūs, labai cukriniai sausainiukai per mėsmalę.
200-250 g margarino
2 tryniai
1,5 st. cukraus
1 v.š. grietinės
1 a.š. sodos
miltų, tiek, kad tešla gerai susiminkytų į gabalą.
Margariną ištirpinti, atvėsinti. Trynius ištrinti su puse cukraus, sodą nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti margariną, likusį cukrų, ir berti miltus. Minkyti kol nelips prie rankų, suformuoti rutulį, dėti į šaldytuvą 2-3 val. (galima ir per naktį).
Išsitraukti mėsmalę, primontuoti formelę ir darbuotissss :))
Kepti įkaitintoje iki 190-200*C temperatūros orkaitėje, kol gražiai lengvai paruduos.
Neskubėti išimti iš skardelės, nes karšti linksta ir lūžta.
Skanaus!
Uoj sitie kokie fainiii, vis ganau akis kur galeciau i mesmale tokia formele isigyti,nerandu :(
AtsakytiPanaikintituriu net knygelei mamos tobula recepta su majonezu..
Ilona, Kepėjo parduotuvėlėje tikrai mačiau savo akimis ;)
AtsakytiPanaikintiAš irgi su majonezu kepu, tik spaudžiu su formelėmis tuos sausainiukus, nors galima ir per šią mėsmalės formelę.
kiek gaunasi skardu is sios normos?
AtsakytiPanaikintiNemažai, gal 4-5 ar net daugiau, jau ir pamiršau, nes senokai kepėm.
PanaikintiKoks receptas su majonezu? Ar jis vietoj grietines dedamas? Ir kaip skaniau :)
AtsakytiPanaikinti250 g margarino
Panaikinti2 - 3 v.š. majonezo
100 g grietinės
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
miltų, kad tešla būtų minkoma
1 a.š. kepimo miltelių
Skanūs ir taip ir taip :)