200g minkšto margarino arba sviesto
200g cukraus
1 kiaušinis
0,5 citrinos sultys arba vanilinio cukraus
0,5-1 a.š. kepimo miltelių
~300g miltų
~40 vnt migdolų
~70g sezamo sėklų
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, minkštu margarinu ir cukrumi, įmušti kiaušinį. Greitai suminkyti tešlą, nes labai tirpsta cukrus ir margarinas.
Iš tešlos suformuoti maždaug 3 cm skersmens ilgą cilindrą ir gausiai apvolioti jį sezamų sėklose.
Supjaustyti cilindrą ~7 mm storio plokštelėmis. Tešlos plokšteles dėti ant kepimo skardos ir negiliai įspausti po migdolą į kiekvieną plokštelę. Palikti tarp sausainiukų didelius tarpus, nes labai plečiasi į šonus.
Kepti 200-220*C orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą