2 pakeliai varskės (po 180g)
2 kiaušiniai
cukraus pagal skonį (pora mažų sajelių)
1 pakelis vanilino cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
~1 stiklinė miltų (nepadauginti)
Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir lengvai šakute permaišyti tešlą.
Spurgytes formuoti 2 arbatinių šaukštelių pagalba, dėliojant nuo vieno ant kito, kol bus gražus rutuliukas. Na, kokį pora - trejetą kartų, kad išgauti apvalumą. Paskui kepant jos labai gražiai išsipučia.
Leisti į verdantį aliejų ir virti, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
P.S. aš dažniausiai naudoju sausą ir rupesnę varškę.
Šaltinis: SM, receptas - Cypsiuko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą