2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Angliškas keksas - pyragas

250 g sviesto minkšto sviesto arba margarino
180 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
~300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1-2 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės
~200 g razinų arba džiovintų slyvų

cukraus pudros pabarstymui

Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
Sviestą arba margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės.
Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Nutarkuoti citrinos žievelę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę.

Tešlą supilti į formą (keksui labiau tiktų keturkampė forma, bet aš kepu apvalioje nuimamais kraštais), išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi.
Suberti razinas arba džiovintas slyvas ant viršaus.

Kepti ~45 min. 

Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

P.S. labai skanus, aromatingas, sodrus pyragas.  
Kepiau su džiovintomis slyvomis, nes jas dievinu.
Sekantį kartą ant viršaus dėjau mėlynas ir žalias vynuoges iš savo sodo, aromaaatasssss ;)



Ir kiek kepiau - visus kartus jis labai greitai nyko nuo stalo :))

O čia su mūsų sodo avietėmis :))


Rekomenduoju, mano numylėtas pyragas ;)

4 komentarai:

  1. Nuosirdus aciu uz Jusu receptus.Ar galima imaisyti i tesla slyvas,avietes,o nesudeti ant virsaus.aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau, kad retai atsakau, užsiėmę pavasario darbais :) Aišku galima, bet ir ant viršaus užpylus jos suknemba į kepantį pyragą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Noreciau paklausti kiek bus ~300g miltu?
    kokia teslos konsistencija turetu gautis?ir kokio skersmens forma naudojot?Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada sveriu visus produktus, todėl tikrai nepasakysiu.

      O štai tokią informaciją radau internete - kiek atitinka 1 stiklinė (250 ml):

      Miltų = 160g
      Krakmolo = 200g
      Cukraus = 200 g
      Grietinės = 250g
      Aliejaus = 230 g
      Ištirpinto margarino = 180 g
      Grietinėlės = 250g
      Kondensuoto pieno = 200g
      Džiuvėsėlių = 125g
      Manų kruopų = 200g
      Razinų = 160g
      Aguonų = 150g
      Riešutų = 130 g

      Tešla gaunasi tirštos geros grietinės konsistencijos. Forma apie 26-28 cm. Mažesnėje formoje pyragas bus aukštesnis. Tai tiek ;)

      Panaikinti