2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Batonas naminis

Išeiga - 2 dideli batonai

20 g šviežių mielių (arba 2,5 a.š. sausų)
2 - 3 a.š. cukraus
390 ml pieno ar vandens (dažniausiai pilu pieną)
60 g margarino ar sviesto
750 g miltų
a.š. druskos

trynys,
aliejus viršui aptepti (nebūtinai).

Tešlą dažniausiai ruošiu duonkepėje, bet galima susiminkyti ir rankomis.
Mieles ištriname su cukrumi, užpilame šiltu vandeniu, paliekame 15 min. Tada sudedame sviestą (mažais gabalėliais arba ištirpintą ir atvėsintą), pilame išsijotus miltus, druską ir gerai išminkome tešlą. Uždengiame rankšluostėliu ir paliekame ją pakilti 1 val. Pakilusią tešlą padaliname į 2 lygias dalis, suformuojame pailgus batonus, dedame juos į ištiestą kepimo popieriumi skardą, uždengiame ir paliekame dar 30 min. pakilti.























Švelniai aptepame batonus išplaktu kiaušinio tryniu su šlakeliu vandens ir aštriu peiliu padarome įpjovas.
Kepame 180*C temperatūroje 30-40 min. Karštus batonus galima aptepti aliejumi.

Skanaus!

P.S. receptas iš kažkurio rusiško forumo, jau net neprisimenu. Tik pavadinimas įstrigęs - Sąstingio laikų batonas :))

Papildysiu foto :

Batoniukai ežiukai :) pasidarau apvalias bandeles, paformuoju nosytę, tada kildinu, o kai pakyla, žirklėm pakarpau spygliukus ir kepu.




Mini batoniukai - bandelės

11 komentarų:

  1. nuostabusis google ismete si recepta ir butent pagal ji pagaliau gavosi nesubliuskes i sonus, nuostabiai iskiles ir labai skanus batonas, taip pat vaikai dare ale picutes mazas is tos pacios teslos su farsu ir suriu, tai net pusryciam neliko (jie siaip nelabai mesos valgytojai), na zodziu kiti naminiu batonu receptai istrinti ir paliktas vienintelis sitas, aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Audra, tikrai šita tešla labai gera, aš darau ir mažučius batoniukus, ir apvalias bandeles, netgi pakarpau iš šios tešlos batonus ežiukus.
    Smagu, kad patiko ir kepkit į sveikatą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. prameginau ir as tik as dar pertepiau ipjovus su cesnakiniu sviestu. super kaip skanu vyras beveik visa batona is karto prarijo

    AtsakytiPanaikinti
  4. Milda, įsivaizduoju koks skonis su česnakiniu, labai mėgstu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsakymai
    1. Tai gal per karštai kepėt, gal neįpjovėt, na, bet svarbu valgomi išėjo, ar dėl įplyšimų išmetėt? :D

      Panaikinti
  6. O nebandėte įdėti į formą, kad gautųsi "forminis batonas" ?

    AtsakytiPanaikinti