3,150 kg naminė antis
4 v.š. natūralaus medaus
5 a.š. grūdėtų garstyčių (grūdėtų neturėjau, tai aptepiau paprastomis)
kelios šakelės rozmarino
saujelė kmynų
pipirų, druskos
sviesto anties ištrynimui
didelis svogūnas, obuoliai, apelsinas
Išvalytą antį nusausiname, ties šlaunimis keliose vietose praduriame šakute, kad kepant išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai.
Gerai įtriname medaus - garstyčių, rozmarino, kmynų pipirų ir druskos mišiniu, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
Anties vidų prieš kepimą įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame supjaustytą į 4 dalis svogūną, obuolius, apelsiną, šakelę rozmarino. Užsiuvame angą.
Antį įkišame į kepimo maišą ir dedame į įkaitintą iki 250*C orkaitę ir iškart sumažinam iki 200*C temperatūrą.
Kepame ~3 val. (laikas priklauso nuo anties didumo).
Praėjus 2 val nuo kepimo pradžios, ištraukiame skardą ir aplink antį apdėliojame obuolius, bulves.
Bulves galima 1-2 val. (kol kepa antis) palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje arba kepti apibarsčius druska ar bulvių prieskoniais.
Prieš kepimo pabaigą, skardą ištraukiame, prakerpame kepimo maišą, ir dar trumpai pakepame antytę kol gražiai apskrus.
Antį išėmus iš orkaitės iš karto nepjaustome, nes išbėgs mėsos sultys, leidžiame pastovėti maždaug 10 min.
Skanaus!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą