2012 m. gruodžio 17 d., pirmadienis

Trapūs sausainiai

Laaabai skanūs sausainiai iš  Lietuviškos eglės tešlos:


4 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
200 g cukraus
700 g miltų
5 v.š. grietinės 30%
1 a.š. sodos
truputis citrinos rūgšties
vanilinio cukraus

4 kiaušinių trynius sukame su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi, kol pasidarys puri masė.
Į grietinę suberiame sodą ir citrinos rūgštį, išmaišome ir pilame į išsuktą purią masę. Beriame vanilinį cukrų, miltus ir 2 kiaušinių baltymus, išplaktus iki standumo. Greitai suminkome tešlą ir dedame ją šaltai 4-6 val. 
Po to iškočiojame ir darome įvairių formų sausainėlius.

Kepame ~200 C temperatūroje, kol gražiai parausvėja, maždaug 10-15 min.

Iškeptus sausainiukus galima dekoruoti ;)





















Skanaus!




2 komentarai:

  1. o kaip jus taip dailiai apvalias padarete akeles?:-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, na nėra čia jau tas dekoras labai dailus ir tiesus ;) Aš spaudžiu ištirpintą šokoladą per prakirptą mažo maišelio kampelį. Spust ir iškart ranką į viršų :))

    AtsakytiPanaikinti