Laaabai skanūs sausainiai iš Lietuviškos eglės tešlos:
4 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
200 g cukraus
700 g miltų
5 v.š. grietinės 30%
1 a.š. sodos
truputis citrinos rūgšties
vanilinio cukraus
4 kiaušinių trynius sukame su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi, kol pasidarys puri masė.
Į grietinę suberiame sodą ir citrinos rūgštį, išmaišome ir pilame į išsuktą purią masę. Beriame vanilinį cukrų, miltus ir 2 kiaušinių baltymus, išplaktus iki standumo. Greitai suminkome tešlą ir dedame ją šaltai 4-6 val.
Po to iškočiojame ir darome įvairių formų sausainėlius.
Kepame ~200 C temperatūroje, kol gražiai parausvėja, maždaug 10-15 min.
Iškeptus sausainiukus galima dekoruoti ;)
o kaip jus taip dailiai apvalias padarete akeles?:-)
AtsakytiPanaikintiDėkui, na nėra čia jau tas dekoras labai dailus ir tiesus ;) Aš spaudžiu ištirpintą šokoladą per prakirptą mažo maišelio kampelį. Spust ir iškart ranką į viršų :))
AtsakytiPanaikinti