Tortinė - 28 cm
Biskvitas ('Rafaelo svajonė')
Pertepimui:
420g grietinėlės
3 v.š. cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
'Oetker' persikų skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)
'Oetker' vyšnių skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)
pagal pomėgį galima įdėti konservuotų vaisių
Biskvitų sulaistymui:
300-400 ml virinto šalto vandens
2 citrinų sultys
1-2 a.š. cukraus
Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidalinti į 3 lygias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15-18 min., kol gražiai parausta. Tikrinti mediniu pagaliuku.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakti varškę ir per burokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti. Viską lengvai išmaišyti.Biskvitas ('Rafaelo svajonė')
5 dideli kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
Pertepimui:
420g grietinėlės
3 v.š. cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
'Oetker' persikų skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)
'Oetker' vyšnių skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)
pagal pomėgį galima įdėti konservuotų vaisių
Biskvitų sulaistymui:
300-400 ml virinto šalto vandens
2 citrinų sultys
1-2 a.š. cukraus
Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidalinti į 3 lygias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15-18 min., kol gražiai parausta. Tikrinti mediniu pagaliuku.
Gerai sulaistyti biskvitus, sutepti tortą. Puošti pagal nuotaiką ;)
Skanaus!
Šaltinis: SM, receptu pasidalino Olesta.
Pabandysiu si tortuka pirmajam dukrytes gimtadieniui iskepti :) tik iskilo klausimas kiek reikia varskytes. Kiek sveria tas jusu pokelis varskes? Dekoju uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiPlombyrinė varškė lyg ir po 180g, bet tikrai jokio skirtumo ar įdėsite pakelį 180 ar 200 gramų.
PanaikintiSveiki, susidomejau ir as siuo tortuku, tik kaip manote ar tiktu ideti bananus ir kons. persikus I viena sluoksni?
AtsakytiPanaikintiČia jau skonio reikalas, o kodėl gi ne ;)
PanaikintiDariau šį tortą. Tačiau 21 cm tortinėj. Biskvitai aišku galėjo būt plonesni :D Kadangi forma mažesnė, plakiau mažiau grietinėlės ir dėjau tik vieną pakelį želė.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus, tikrai kaip žada pavadinimas gaivus.
Rekomeduoju, lengvai padaromas :)
Šiaip tai reikėtų proporcijas pasiskaičiuoti, kad mažiau tešlos biskvitams susiplakti ;)
PanaikintiBet šis biskvitas labai purus, lengvas, tai ir storesni sluoksniai manau nieko baisaus.
Džiugu, kad patiko :)
noriu paklausti cia pas mus nera plombyrines varskes,paprasta varske galima deti ja per sieteli sutrynus?
AtsakytiPanaikintiŽinoma, galima, tik riekia labai pertrinti, ir ji sausesnė, tai kremo konsistenciją reikėtų truputį pasireguliuoti.
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiatleiskit nelabai moku naudotis blogais :))) as norejau pasiteirauti del zele jus rasote kad reikia 250 ml vandens , o ant pakiuko man raso 500ml tai reik mazinti ?
PanaikintiTaip, reikia pilti tik 250 ml, kad neatsiskiestų želė grietinėlėje, nesuminkštėtų,- išbandyta ne kartą ;)
Panaikinti