167,5 g baltymų
335 g cukraus
100 g vandens
citrinos rūgšties
Atsverti cukrų į virimo puodelį, supilti vandenį ir užkaisti virti sirupą, jokiu būdu nemaišyti.
Kai užvirs, ir pradės tolygiai kunkuliuoti, galima pradėti plakti baltymus. Juos dėti tik į labai švarų indą ir plakti iki standžių putų, suberti rūgštelę.
Patikrinti sirupą šakute ar sąvaržėle, greitai įkišti ir papūsti, jei tįsta plonais siulais, tada galima plikinti baltymus. Jei dar nesipučia, dar pavirti. Reikia labai stebėti, kad nepervirtų.
Nesustojant plakti, plona srovele tarp šluoteles ir indo krašto lėtai pilti sirupą.
Plakti tol, kol kremas gerokai atvės ir taps blizgus blizgus.
Tada bezė kremą krėsti į konditerinį maišą ir puošti dekoruoti tortus. Iš likučio galima pasidžiovinti morengų.
Šiuo kremo kiekiu eina apipuošti gana nemažą ~30 cm skersmens tortą.
Puošimai bezė kremu:
Ar jis apdziusta, pakieteja, ar islieka toks pat?
AtsakytiPanaikintiApdžiūsta kokią trečią dieną, lūžinėja kaip morengas. Pirmą dieną - purus minkštas lankstus. Priklauso nuo užplikinimo ir išplakimo standumo matomai.
PanaikintiIš likučio darau morengiukus ir džiovinu kambario temperatūroje, sudžiūna labai gerai po kelių dienų.
Na as pabandysiu sestadieni ji pagaminti,tikiuos pavyks toks sudetingas procesas atrodo:)
AtsakytiPanaikintiZita, pirmas kartas visada atrodo sudėtingas ;)
PanaikintiSvarbu gerai atskirti baltymus, kad nepatektų trynio. O sirupą stebėti, kad neparuduotų, ir, kai pilsite verdantį, nenustoti plakti (aišku atrodys, kad trunka ilgai ilgai), kol blizgės.
Sėkmės ;)
Jolanta, kažin ką negerai padariau, nes kepiau "Medutį" ir dariau grietinės ir grietinėlės pertepimą, viršus, šonai irgi tuo pačiu kremu aptepiau, tada pasidariau šitą "Beze" kremą ir juo puošiau torto viršų ir šonus, "Beze" gavosi labai gerai, apvertus inde nei kiek nekrito, buvo blizgus, standus. Bet apipuošus tortą po kelių val. beze nubėgo :( Ar reikėjo tortą būtinai prieš puošiant beze jį padengti tortų dengimo mase ? Ar gal negerai, kad tepiau ant grietinės - grietinėlės kremo ?
AtsakytiPanaikintiRasa, pagal visas taisykles ir reikalavimus, būtina prieš puošiant bezė kremu, visus tortus aptepti sviestiniu kremu.
PanaikintiEsu darius ir be sviestinio, nenuslinko nei karto. Nors aš beveik visada darau šlapią bezė, kur ant garų išsiplaka, o ne šitą plikomą.