2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Tortų dengimo masė su gliukoze

2 šaukštai Klingų želatinos
6 šaukštai vandens (po 10 ml)


Užpilame želatiną 6 v.š. vandens, leidžiame išbrinkti kokias 15 minučių.

250 ml gliukozės miltelių
5-6 šaukštai vandens
4-5 šaukštai aliejaus

1 kg cukraus pudros
citrinos rūgštelė (aš dedu 2 a.š.)
kvapai

Gliukozės miltelius supilame į siaurą aukštą puodelį, padarome duobutę, supilame 5-6 šaukštus vandens, užkaičiame ant ugnies stipriausios.
Maišome sirupą kol užverda ir išskaidrėja. Nustojame maišyti, prisukame ugnį, verdame 3-4 minutes, kol ims virti sunkesniais burbuliukais nei paprastas vanduo, galime įsidėti citrinos rūgštelės.
Neturi pageltonuoti ar paruduoti. Kol verda sirupas nebemaišomas.

Statome želatiną į mikrobangę 40 sekundžių, ištirpiname, įpilame kvapų pagal skonį.
Į želatiną supilame aliejų.
Aliejaus - želatinos masę supilame į sirupą, paliekame kiek atvėsti.
Atsveriame kilogramą cukraus pudros. Trečdalį išsijojame į dubenį, padarome duobutę, maišant šaukštu, srovele pilame vos šiltą sirupą, neatvėsiname iki šaltumo.
Ir maišome, sijojame pudrą, vis maišome, sijojame pudrą, kol maišosi. Kai jau sunku maišyti šaukštu, minkome rankomis.
Turi gautis elastinga, dar kažkiek vos vos prie rankų limpanti masė, bet šiek tiek, taip, kad nusiplovus rankas ir vėl paėmus minkyti praktiškai ir nebekimba, jei ir kibs šiek tiek, nieko tokio, palikite ramybėje, susukame į maišelį arba maistinę plėvelę ir pamirštame ją pusvalandukui.
Po pusvalandžio darome ką norime – dažome, kočiojame, lipdome ir t.t. ir pan.
Jeigu masė sustingo iki tokio lygio, kad negalime maloniai komfortiškai minkyti, dedame į mikrobangę ir kas 10 sekundžių išimame paminkyti. Neperkaitinti, nes ims vėl lipti prie stalo. Stalą prieš kočiojant, pasipudruojame, bet nesmarkiai, pakočiojame, pasukame masę, pakočiojame ir vėl pasukame, kad nepriliptų, ir viskas, dengiame.


Iš masės likučio galima pasigaminti įvairiausius papuošimus: gėles, figūrėles, kaspinus ir t.t. nepanaudotą masę sandariai laikome maišiuke kambario temperatūroje, norėdamos pradėti dirbti, kišame į mikrobangę ir atgaiviname.

P.S. masės likučio apdengiau nediduką tortuką beveik po savaitės, laikiau tą likutį šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę. Paskui atšildžiau mikrobangėje, aišku biskelį jau ta tokia kaip patrūkinėjus oda gavosi . Bet įdomiai atrodė. Matyt kočiojant padauginau pudros.



Šaltinis: iš SM - Meian masė su gliukoze (MMG)

6 komentarai:

  1. o ar galima i ta mase deti maistiniu dazu, kad ji butu spalvota, o ne balta? jei taip tai gal galite parasyti kurioje vietoje ir kaip reiktu juos imaisyti? dekui uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, galima, juk mano irgi yra rožinės spalvos, ne tik balta ;)
    Aš įminkiau prieš patį dengimą, sunkokai tirpo milteliai, bet beveik vienodai nusidažė. Minkiau ilgokai, kol pasiskirstė kuo tolygiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. 1 kg cukraus pudros, tai masės turėtų gautis labai daug? kokią pudrą naudojate, kokį aliejų ir ar gliukozės milteliai tie kur būna parduotuvėse ar kitokie? ačiū už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš šios normos apdengiau visą nemažą tortą 'Barbę', o iš likučio dar nediduką tortuką.
      Pudrą naudoju Dan Sukker, gliukozės miltelius iš parduotuvės, aliejų paprastą.

      Panaikinti
  4. Sveiki. O gal žinote recepta kaip su glicerinu ta masę padaryti ? Nes gliukozės milteliu neturiu galimybės įsigyti.

    AtsakytiPanaikinti