Dar viena partija laaabai skanių trapių sausainiukų, improvizuojant Lietuviškos eglės tešla :))
400 g minkšto sviesto
350 g cukraus (galima mažiau, nes su tokia norma tikrai jau saldūūūūūs ;)
6 tryniai
1 stiklinė grietinės 30%
1,5 a.š. sodos
0,5 a.š. citrinos rūgšties
~1 kg miltų (sunaudojau mažiau)
Kambario temperatūros sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi. Tada dėti po vieną trynį ir viską gerai išsukti iki purumo.
Į grietinę sudėti citrinos rūgštį ir sodą, išmaišyti ir, kai suputos, supilti į sviesto-trynių masę.
Berti miltus ir suminkyti minkštą tešlą, padėti ją šaltai 4-6 val arba per naktį.
Tešlą kočioti ant pabarstyto miltais stalo ir spausti norimų formų sausainiukus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą