Tešla:
250 ml vandens
20 ml aliejaus
1 a.š. su kaupu druskos
80 g miltų plikiniui
1 kiaušinis
30 ml degtinės
480 g miltų
Įdaras:
500 g kiaulienos riebesnės
250 g svogūnų
150 ml kefyro
druskos, pipirų
Įdarui mėsą sumalame, smulkiai supjaustome svogūnus, sudedame prieskonius, pilame kefyrą ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (minkiau ~7 min).
Išimtą tešlą perminkome, pasidaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute.
Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburekus, viršutinę pusę su didesniu šaukštu iškart užpilame, aplaistome aliejumi.
Kepame, kol gražiai apskrus, pradžioje ant vieno šono, paskui apverčiame.
Valgome karštus.
Šaltinis: čia.
Vakar isbandeme, labai paprasta tesla, lengvai minkosi ir darosi, labai skanus ceburekai.
AtsakytiPanaikintiSmagu ;) ir mums jie patinka. O tešla tai super, visai nelimpa kur nereikia ;)
PanaikintiLaba diena:) ,taip skaniai atrodo.Tik va problemyte... jeigu neturiu degtines?galima ir be jos?
AtsakytiPanaikintiAš jei neturiu degtinės, vistiek pilu, pvz. šlakelį brendžio.
PanaikintiBet manau ir be degtinės išeitų, gal kiek riebalą tešla labiau gertų kepdama be jos, ir tiek.
Skani tešla,ačiū už puikų receptą :)
AtsakytiPanaikintiMan ji irgi ptinka, ypač dėl to kad niekur nelimpa. Skanaus!
Panaikinti