2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Čeburekai

Išeiga: 10-12 čeburekų.

Tešla:
250 ml vandens
20 ml aliejaus
1 a.š. su kaupu druskos

80 g miltų plikiniui
1 kiaušinis
30 ml degtinės
480 g miltų

Įdaras:
500 g kiaulienos riebesnės
250 g svogūnų
150 ml kefyro
druskos, pipirų

Įdarui mėsą sumalame, smulkiai supjaustome svogūnus, sudedame prieskonius, pilame kefyrą ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (minkiau ~7 min).
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.

Išimtą tešlą perminkome, pasidaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute.
Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburekus, viršutinę pusę su didesniu šaukštu iškart užpilame, aplaistome aliejumi.

Kepame,  kol gražiai apskrus, pradžioje ant vieno šono, paskui apverčiame.
Valgome karštus.
Skanaus!

P.S. mėsos galima dėti ir mažiau, nes iš 500 g faršo gana po nemažą porciją reikia įtalpinti į čebureką. Man sekantį kartą pakako 300-350 g.

Šaltinis: čia.

6 komentarai:

  1. Vakar isbandeme, labai paprasta tesla, lengvai minkosi ir darosi, labai skanus ceburekai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu ;) ir mums jie patinka. O tešla tai super, visai nelimpa kur nereikia ;)

      Panaikinti
  2. Laba diena:) ,taip skaniai atrodo.Tik va problemyte... jeigu neturiu degtines?galima ir be jos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jei neturiu degtinės, vistiek pilu, pvz. šlakelį brendžio.
      Bet manau ir be degtinės išeitų, gal kiek riebalą tešla labiau gertų kepdama be jos, ir tiek.

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Man ji irgi ptinka, ypač dėl to kad niekur nelimpa. Skanaus!

      Panaikinti