2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Tinginių cepelinai


Kažkaip laaabai greitai pradėjo plisti labai užkrečiama tinginių liga - Inos 'Tikri tikrų tinginių cepelinai' :))  Na, kaip gi, ar aš atsilaikysiu ;))

Dariau iš 1,5 normos (pas Iną iš 12 bulvių):

Imame 18 didesnių bulvių:
9 išverdame su lupena,
9 nuskutame.

Kol verda bulvės, pasiruošiame mėsą (naudojau maltą kumpį), sudedame mėgiamus prieskonius, įpilame vandens, suminkome.

Išvirtas bulves nulupame ir sumalame mėsmale.
Žalias bulves sutarkuojame smulkia burokine ar korėjietiškų daržovių  tarka. (aš tokia ir tarkavau).
Skysčio nenupilame. 
Į dubenį sukrečiame sumaltas ir sutarkuotas bulves, suberiame 330 g krakmolo ir žiupsnelį drukos. Gerai išminkome ir šlapiomis rankomis formuojame cepelinus, dedame juos į pasūdytą verdantį vandenį.
Verdame ~20-25 min.


Skanaus!

P.S. Man išėjo 17 didelių cepelinų. Nors išvirusiuose ceplinuose ir matėsi tarkuotų bulvių juostelės, skoniui tai neturėjo jokios reikšmės. Cepelinai laaabai skanūs, tarkė minkšta ir puri.
Darbo tikrai nedaug, o svarbiausia - nereikia sunkti skystimo iš tarkių ;)


6 komentarai:

  1. Jei turit sulčiaspaudę tai galima bulves "sutarkuoti" ja ;) Tada irgi nereikia spausti ir vargti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, čia yra visai kitoks receptas, būtent tinginių, kad nereikėtų plauti, ir vargti kaip sakote, sulčiaspaudės, su minimum pastangų. O skonis tas pats ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na matyt skirtingai suprantam tinginystę :) Nes ranka tarkuoti 9 bulves jau yra šis tas, o mėsmalę vis tiek plauti reikės, tad rankos šlapios ir taip bus :D Tai galima ir elektrinę tarką ar sulčiaspaudę išplauti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aušra, aš tarkavau su nuostabiai smagia tarkute, jei matėt net nuorodėlę įmečiau. Vienas malonumas tarkuoti, ir labai labai greitai ;)o elektrinė tarka netarkuoja taip.
    Bet čia kiekvienam savo, gi neverčiu nieko daryt tai, ką darau aš ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš kaip tik ieškojau, ar kas nors sulciaspaude cepelinams naudoja. Nes vyras pasiūlė. Turi kažkokią gerą. Rankomis tarkuoti tikrai nenoreciau, o didesni tarkiai kai anakart liko, tai irgi nepatiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš tarkuoju bulves blynams su morkine tarka. Tai tikrai greita ir tarka lengvai nusiplauna šaltu vandeniu. Kad nenusitarkuočiau dešinės rankos nykščio - naudoju apsaugą, vaisinėje pirktą guminį "pirštelį" ar nusikerpu nuo chirurginės pirštinės. Tik aš tarkius sustumiu į vieną dubens pusę, ranka nuspaudžiu ir skystį nupilu į mažą indelį,kad nusistotų krakmolas. Po to įtarkuoju svogūną. Jei šitaip ir cepelinams tarkius galima pasiruošti, tai tikrai greitas darbas ir tarkavimo mašinėlės nereiks plauti.

    AtsakytiPanaikinti