2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Trapūs žagarėliai


4 tryniai
2 kiaušiniai
2 v.š. cukraus (pagal skonį, barstau gausiai pudra, todėl cukraus daug nededu)
žiupsnelis druskos
2 v.š. grietinės
2 v.š. degtinės
miltų, kad suminkyta tešla neliptų prie rankų (~450-500g)

Kiaušinius, trynius, cukrų ir grietinę gerai išplakame. Supilame degtinę, suberiame druską, miltus. Suminkome kietą tešlą, ją kelis kart perlankstome, pakočiojame, vėl sulankstome. Galima padaužyti kočėlu.
Iškočiojame kuo ploniau, formuojame žagarėlius ir kepame juos įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.
Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio.
Pabarstome cukraus pudra.

Skanaus!

2 komentarai: