2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Varškės apkepas

1 kg varškės 9%
5 kiaušiniai
150 ml grietinėlės arba pieno
200 g manų kruopų
150 g cukraus (pagal mano skonį  - gali būti mažiau)
100 g lydyto margarino arba sviesto

razinų  (šį kartą nedėjau)

Formai patepti:
margarino ar sviesto
džiuvėsėlių pabarstymui
 
Razinas užpilame virintu vandeniu ir paliekame pastovėti.

Visus produktus gerai išmaišome ir paliekame pastovėti bent pusvalandžiui, kad išbrinktų manų kruopos.


Jei kepame su razinomis - nusausiname jas ir įmaišome.

Kepimo formą plonai patepame margarinu ar sviestu, pabarstome džiuvėsėliais, sukrečiame masę.

Kepame orkaitėje 190* C temperatūroje 50-60 min.


Patiekiame su grietine ir mėgstama uogiene.

Skanaus!



Šaltinis: čia.

7 komentarai:

  1. Jolanta,
    Dažnai aplankau Jūsų blogą. Man Jūsų pateikti receptai labai patinka, nuotraukos "dvelkia" namų jaukumu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, malonu, kad Jums patinka ;) Iš tiesų esu paprasta namų šeimininkė :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jolanta,
    jūsų receptukai nuostabūs,
    Ačiū,kad esate :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sakykit ar sis varskes apkepas labiau primena ta toki senovini "valgyklini" ar labiau varskes pyraga? Dabar dauguma varskes apkepu receptu labiau panasus i pyragus, o taip norisi to tokio senovinio apkepo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai į pyragą jis panašus :) Nors mano vyras mėgsta jį valgyti šaltą su kava.

      Panaikinti