1 kg varškės 9%
5 kiaušiniai
5 kiaušiniai
150 ml grietinėlės arba pieno
200 g manų kruopų
150 g cukraus (pagal mano skonį - gali būti mažiau)
100 g lydyto margarino arba sviesto
razinų (šį kartą nedėjau)
Formai patepti:
margarino ar sviesto
džiuvėsėlių pabarstymui
Razinas užpilame virintu vandeniu ir paliekame pastovėti.
Visus produktus gerai išmaišome ir paliekame pastovėti bent pusvalandžiui, kad išbrinktų manų kruopos.
Jei kepame su razinomis - nusausiname jas ir įmaišome.
Visus produktus gerai išmaišome ir paliekame pastovėti bent pusvalandžiui, kad išbrinktų manų kruopos.
Jei kepame su razinomis - nusausiname jas ir įmaišome.
Kepimo formą plonai patepame margarinu ar sviestu, pabarstome džiuvėsėliais, sukrečiame masę.
Kepame orkaitėje 190* C temperatūroje 50-60 min.
Šaltinis: čia.
Jolanta,
AtsakytiPanaikintiDažnai aplankau Jūsų blogą. Man Jūsų pateikti receptai labai patinka, nuotraukos "dvelkia" namų jaukumu.
Ačiū, malonu, kad Jums patinka ;) Iš tiesų esu paprasta namų šeimininkė :))
AtsakytiPanaikintiJolanta,
AtsakytiPanaikintijūsų receptukai nuostabūs,
Ačiū,kad esate :)
Dėkui, pamaloninot ;)
AtsakytiPanaikintiPats skaniausias
AtsakytiPanaikintiSakykit ar sis varskes apkepas labiau primena ta toki senovini "valgyklini" ar labiau varskes pyraga? Dabar dauguma varskes apkepu receptu labiau panasus i pyragus, o taip norisi to tokio senovinio apkepo :)
AtsakytiPanaikintiNelabai į pyragą jis panašus :) Nors mano vyras mėgsta jį valgyti šaltą su kava.
Panaikinti