2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Varškės tortas 'Marsas'



250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto

3 a. š. želatinos

60 ml vandens
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai 'Mars'

24-26 cm skersmens torto formą išklojame folija arba maistine plėvele.

Sausainius susmulkiname iki trupinių ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
Šia mase lygiu sluoksniu išklojame torto formos dugną ir truputį pakeliame kraštelius.
Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą ~1 val.

Želatiną užpilame 60 ml vandens, paliekame išbrinkinti ir ištirpiname ant nedidelės ugnies.
Mikseriu išplakame varškę su cukrumi ir vanile.
Atskirai išplakame grietinėlę ir palaipsniui įmaišome į varškę.
Supilame želatiną.

Kad želatinos nesutrauktų siūlais, į ją įdedame pora gerų šaukštų varškės masės, lėtai išmaišome, ir po truputį viską supilame į varškę.

'Mars' šokoladukus smulkiai supjaustome.

Gautą masę sudedame dalimis į formą ant sustingusio sausainių pagrindo, išdėliodami 'Mars' šokoladukų gabalėlius.

Statome į šaldytuvą 4 – 6 val.

Kai tortas sustingsta, puošiame pagal savo norą.

Skanaus!


P.S. tai vienas pirmųjų mano darytų tortų 2009 metais, gal nefotogeniškas, gal susivėlęs :))bet buvo labai skanus, todėl įkėliau receptuką ;)

Šaltinis: SM.

2 komentarai:

  1. Ziuriu ir stebiuosi:) kiek jus kepat:)))) itariu kasdien po tortuka lipinat:)
    Aciu uz daug geru ideju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, Jolita, tikrai ne, čia aš jau seniai sugalvojus visokius senus išbandytus receptus susidėt - susikelt, tiek sau, tiek kitiems, kam įdomu - galės išbandyt :) Vis to laiko mažai, o dabar žiema, tai va todėl kasdieną laisvu laiku kažką ir parašau ;)
    Šitie tortukai gaminti oi kaip seniai, 2009 metais. Tada gal tik pradėjau gamintą maistą pafotografuot po truputį, bandyt kažką naujesnio įdomesnio.
    Na, o šiandien 'lipinau' cepelinus ;)

    AtsakytiPanaikinti