250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 a. š. želatinos
60 ml vandens
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai 'Mars'
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai 'Mars'
Sausainius susmulkiname iki trupinių ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
Šia mase lygiu sluoksniu išklojame torto formos dugną ir truputį pakeliame kraštelius.
Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą ~1 val.
Želatiną užpilame 60 ml vandens, paliekame išbrinkinti ir ištirpiname ant nedidelės ugnies.
Mikseriu išplakame varškę su cukrumi ir vanile.
Atskirai išplakame grietinėlę ir palaipsniui įmaišome į varškę.
Supilame želatiną.
Kad želatinos nesutrauktų siūlais, į ją įdedame pora gerų šaukštų varškės masės, lėtai išmaišome, ir po truputį viską supilame į varškę.
'Mars' šokoladukus smulkiai supjaustome.
Gautą masę sudedame dalimis į formą ant sustingusio sausainių pagrindo, išdėliodami 'Mars' šokoladukų gabalėlius.
Statome į šaldytuvą 4 – 6 val.
P.S. tai vienas pirmųjų mano darytų tortų 2009 metais, gal nefotogeniškas, gal susivėlęs :))bet buvo labai skanus, todėl įkėliau receptuką ;)
Šaltinis: SM.
Ziuriu ir stebiuosi:) kiek jus kepat:)))) itariu kasdien po tortuka lipinat:)
AtsakytiPanaikintiAciu uz daug geru ideju.
Oi, Jolita, tikrai ne, čia aš jau seniai sugalvojus visokius senus išbandytus receptus susidėt - susikelt, tiek sau, tiek kitiems, kam įdomu - galės išbandyt :) Vis to laiko mažai, o dabar žiema, tai va todėl kasdieną laisvu laiku kažką ir parašau ;)
AtsakytiPanaikintiŠitie tortukai gaminti oi kaip seniai, 2009 metais. Tada gal tik pradėjau gamintą maistą pafotografuot po truputį, bandyt kažką naujesnio įdomesnio.
Na, o šiandien 'lipinau' cepelinus ;)