2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Varškės keksas su džiovintomis slyvomis


Išeiga: 18 keksiukų arba vienas didelis apvalus keksas.

225 g tirpinto sviesto
225 g cukraus
5 kiaušiniai
300 g varškės 9%
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
vanilinis cukrus
20 džiovintų slyvų (galima keisti mėgiamais džiovintais vaisiais, razinomis, spanguolėmis)

Sviestą ištirpiname ir atvėsiname. Susipjaustome slyvas.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, sudedame per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų, supilame atvėsusį sviestą.  Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
Išmaišome ir į tešlą suberiame susmulkintas slyvas.
Tešlą supilame į vieną didelę kekso formą arba į keksiukų formeles.


Keksą kepame įkaitintoje iki 190*C temperatūros orkaitėje apie 50-60  minučių, o keksiukams pakanka 20-30 minučių.


Skanaus!


Šaltinis: SM - @drij@.

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Labai mėgstu varškę ir džiovintas slyvas ;))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laaabai skanus, drėgnas, purus, minkštas, ilgai nesenstantis, skanesnis netgi antrą - trečią dieną :) kaip dar čia išgirt :)))

    AtsakytiPanaikinti