2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Keksas 'Negriukas'


250 g margarino
1,5 st. cukraus
3 v.š. tamsios kakavos
3 v.š.vandens
100 g juodo šokolado


Visus šiuos produktus sudedame į puodą ir kai užvirs, verdame 5 minutes, kol masės viršus ims blizgėti.

1,5 st. miltų
3 a.š. kepimo miltelių

7 v.š. kefyro
4 tryniai

4 baltymai (atskirai išplakti iki standžių putų)
(galima į tešlą įpilti likerio)


Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į išvirtą masę ir išmaišome.
Supilame kefyrą, sudedame kiaušinių trynius ir viską vėl gerai išmaišome.
Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.

Masę supilame į riebalais pateptą didelę kekso formą arba į keksiukų formeles, ištiestas kepimo popierėliais.


Kepame įkaitintoje iki 190-200*C temperatūros orkaitėje, didelį keksą 50-60 min, o keksiukus ~20 min.

Tikriname pagaliuku, jei sausas - iškepęs.




Labai skanu keksus, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, užpilti karamelizuotais migdolais.

Užpilas:
60 g sviesto
50 g cukraus
80 ml  pieno
100 g migdolų drožlių

Užpilui visus produktus užkaitiname keptuvėje iki virimo ir užpilame ant kekso.
Dar pakepame 200* C temperatūroje apie 5-8 min, kol gražiai apskrunda migdolai.




Skanaus!



P.S. receptuku pasidalino Jolanta, ačiū, laaaabai skanūs keksiukai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą