2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Plikytų pyragaičių tortas


Forma - 25 cm skersmens.

Išsikepame pyragėlius pagal šį receptą.
Paruoštą tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pailgus pyragėlius. Nors galima kepti ir apvalius, tik man įdaryti lengviau ir greičiau pailgos formos.

Kremas:
400 g kreminės varškės (galima dėti ir paprastą, tik pertrinti per sietelį)
200 ml Lemon curd citrininio kremo
300 - 400 ml grietinėlės 36% (galima naudoti ir grietinę arba jogurtą)
5 v.š. cukraus pudros  (ragaukit pagal skonį)

20 g želatinos 'Oetker'
100 ml šalto vandens

0,5 indelio Rududu (pyragėliams įdaryti)


Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Ištriname varškę su citrininiu Lemon curd kremu, supilame paplaktą grietinėlę, cukraus pudrą. Gerai išmaišome. Supilame ištirpintą atvėsintą želatiną.

Kiekvieną pyragėlį išilgai įpjauname aštriu peiliu ir į vidų įtepame Rududu, lengvai suspaudžiame.


Imame formą nuimamais kraštais, į dugną įpilame truputėlį kremo ir išklojame įdarytais pyragėliais.




Tada užpilame pusę varškės kremo ir sudedame antrąją pyragėlių eilę ir supilame likusį kremą.


Statome į šaldytuvą porai valandų.
Kai tortukas sutingsta, puošiame pagal savo fantaziją.
Aš puošiau tirpintu šokoladu ;)












Skanaus!



2 komentarai: