500 g miltų
250 g pieno
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
2 tryniai
100 g cukraus
100 g margarino arba sviesto
žiupsnelis druskos
Man tešlą minkė duonkepė ;) Jei minkysite rankomis irgi labai paprasta ;)
Pieną pašildome, sudedame ištrintas su cukrumi mieles, išmaišome ir gautą skystį supilame į išsijotus miltus. Margariną ištirpiname, šiek tiek atvėsiname ir supilame į miltus. Įmušame trynius, įberiame žiupsnelį druskos.
Tešlą gerai išminkome, pridengiame ir paliekame 1 valandai pakilti.
Formuojame norimo dydžio ir formos bandeles.
Aš tešlą pasidalinau į 30 gabaliukų ir dariau nedideles bandeles. Į keletą įvyniojau mini dešrelių - jas suformavau pailgas. Į apvalias dėjau pikantiškos mišrainės įdarą: tarkuotas sūris ir kiaušiniai su trupučiu majonezo ir česnaku.
O iš likusių gabaliukų suvoliojau plonas virveles maždaug 20 cm ilgio ir surišau mazgelius.
Skanaus!
Labai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiIna, ačiū ;) išmokau rišti mazgelius :))
AtsakytiPanaikintiAciu , einu gaminti - Remigijus
AtsakytiPanaikintilabai skanios,minkstos bandeles,vaikams labai patinka,aciu uz puiku recepta.o gal is sios teslos butu galima kept kuciukus,patinka kai buna minksti?
AtsakytiPanaikintiTikrai galit kepti, tik kūčiukai, kai mažučiukai, tai bus apskrudęę, o viduje minkštučiai :)
Panaikinti