Aš kepiau torto 'Rafelo svajonė' biskvitą.
Iškeptą biskvitą perpjauname į dvi dalis ir pertepame mėgstama rūgščia uogiene. Aš tepiau šviežiais juodųjų serbentų drebučiais, todėl pastovėję jie truputį pakeitė spalvą ir nudažė mano biskvitą mėlynai :)) bet skoniui tai nemaišė.
Greitesnis pagrindo variantas su sausainiais:
120 g sviesto
200 g sausainių (galima dėti daugiau sausainių, nes pagrindas gaunasi plonokas - apie1 cm )
200 g sausainių (galima dėti daugiau sausainių, nes pagrindas gaunasi plonokas - apie
Pagrindui sausainius sutrupiname gana smulkiai. Sviestą išlydome. Išardomą formą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame sumaišytus su sviestu sausainius. Paviršių išlyginame ir paspaudžiame delnu.
Dedame į šaldytuvą 30 min.
Kremas:
30 g želatinos 'Oetker'
2 citrinos
500 g mascarponės sūrio
250 g žaliųjų citrinų ir vanilės jogurto 'Rokiškio sūrio'
120 g cukraus
400 ml grietinėlės plakamos 36%
truputį vanilinio cukraus
Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens (~100ml) ir paliekame kol išbrinks.
500 g mascarponės sūrio
250 g žaliųjų citrinų ir vanilės jogurto 'Rokiškio sūrio'
120 g cukraus
400 ml grietinėlės plakamos 36%
truputį vanilinio cukraus
Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens (~100ml) ir paliekame kol išbrinks.
Citrinas nuplauname, nutarkuojame žievelę, sultis išspaudžiame.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir padedame šaltai.
Šluotele lengvai plakame maskarponės sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų.
Želatiną pašildome kol išsileis, truputį atvėsiname.
Maišant jogurto - maskarponės masę, plona srovele supilame želatiną, išplakame šluotele.
Trumpam statome į šaldytuvą. Kai tik kremas pradeda stingti iki drebučių konsistencijos, išimame ir atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę.
Į atsegamą torto formą dedame pasirinktą torto pagrindą ir, ant viršaus užpylę kremą, dedame į šaldytuvą.
Kai masė jau bus apstingus, šakute ar šaukšteliu sušiaušiame paviršių bangelėmis.
Kai kremas pilnai sustingsta (po 3-4 valandų), papuošiame vaisiais ar uogomis ir lengvai pabarstome cukraus pudra.
Sveiki,ar galima maskarpone pakeisti rikota.
AtsakytiPanaikintiBandykit, nemanau kad nesigaus :)
PanaikintiNerandu, kur recepte parašyta, kokio kiekio jogurto reikia? Gal galite atsakyti?
AtsakytiPanaikintiTikrai parašyta :)
PanaikintiLabas vakaras Jolanta,
AtsakytiPanaikintidėkoju už puikius receptus. Tortas jau ne vienas išbandytas ir skaniai suvalgytas :)
Atėjo eilė šiam :) bet prieš gaminant turiu keletą klausimų:
1. Ar papildomai laistote biskvitus (kaip kad Rafaelo tortuke) ar užtenka uogienės ir kremo?
2. Ar teisingai supratau: biskvitus sutepate uogiene, o kremas tepasi ant biskvito viršaus?
Dėkoju už atsakymus.
Vėluoju su atsakymu, nes buvau atostogauti.
PanaikintiŠitam tortukui nelaistau labai jau gausiai biskvito. Uogienę tepu ant biskvitų dėl grožio ir dėl rūgštelės, ir kad perpjautas biskvitas pusiau,- suliptų, o paskui jau ant viršaus - kremą.
(Bet jei biskvitas plonutis, galima jo ir nepjauti pusiau.)
Sveiki Jolanta. Turiu klausimą. Pora kartų jau dariau šį tortą, bet vis su želatina kažką ne taip padarau. Pirmą kartą darant gavosi kad torte liko kažkokiš labai smulkių želatinos gabaliukų. Antrą kartą taip pat. Kaži ką ne taip padarau? Pirmą kartą darant supyliau visą tirpintą želatiną į masę, antrą kartą pyliau iš lėto. Naudoju Oatker (ar kaip ten) želatiną. Antru kartu gaminant, grietinėlę įmaišiau jau į gan gerai apstingusią masę. Kažkaip kol plakiau, stipriai apstingo.. Bet išsimaišė. (pirmą kartą darant taip stipriai nebuvo sustingus) Žodžiu abiem gaminio atvejais gabaliukai atsirado įmaišant grietinėlę. Kaip suprast ką ne taip darau? Kaip žinot kada jau pastingo tas tortas ir galima grietinėlę įmaišyt? Ar galima ją įmaišyt naudojantis ant blenderio uždėjus šluotelės antgalį ir lėtai sukant?
AtsakytiPanaikintiJei sutraukia želatiną gabaliukais ar siūliukais,- galima į šiltą želatiną įdėti grietinėlės masės kelis šaukštus ir gerai išsukus supilti į visą masę, ir labai gerai išsukti. Blenderiu, žinoma, kad galima.
PanaikintiO sutraukia, dėl to, kad grietinėlės ir mascarponės masė šaltutėlė, o želatinos mažas kiekis ir ji labai greitai stingsta.