2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Vyšnių pyragas

180 g sviesto
170 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių,  
~0,5 kg vyšnių be kauliukų


Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti po vieną kiaušinius. Po truputį pilti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti tešlą.
Pilti į kepimo formą, ant viršaus gausiai apibarstyti vyšniomis (žiemą galima naudoti šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti).
Kepti 180*C temperatūroje apie 30 min.
Atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Jeigu neturime vyšnių, galima dėti kitokias uogas ar vaisius.
Mūsų šeima šį pyragą labai mėgsta su kaukazinėmis slyvutėmis .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą