Iš visos normos man išėjo 5,5 l padažo.
1 didelė cukinija
0,5 kg morkų (supjaustytų griežinėliais)
0,5 kg svogūnų (supjaustytų kubeliais)
0,5 kg paprikų (supjaustytų juostelėmis)
0,5 kg pomidorų (supjaustyti stambiai)
3 didelių apelsinų (supjaustyti kubeliais, be žievelės)
2 stiklinės cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
1 v.š. druskos
0,5 l pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 česnako galva
Skanaus! 0,5 kg svogūnų (supjaustytų kubeliais)
0,5 kg paprikų (supjaustytų juostelėmis)
0,5 kg pomidorų (supjaustyti stambiai)
3 didelių apelsinų (supjaustyti kubeliais, be žievelės)
2 stiklinės cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
1 v.š. druskos
0,5 l pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 česnako galva
Cukiniją nulupam, išimam sėklas, dalinam per pusę. Vieną dalį supjaustom kubeliais, kitą dalį sutarkuojam stambiai. Dedam i puodą.
Įpilam:
0,5 litro vandens,
2 stiklines cukraus,
1 a.š. citrinos rūgšties.
Troskinam, kol cukinija pasidaro skaidri, apie 20-30 min.
Į kitą troškintuvą dedam supjaustytas morkas, svogūnus, paprikas. Viską patroškinam apie 15 min (be vandens!!!)
Šitą troškinį supilam į išsitroškinusią cukinija.
Dabar sudedam pomidorus ir apelsinus. Įberiam druską, susmulkintą česnaką, pomidorų padažą ir aliejų.
Visa tai troškinam apie 30 min. pamaišydami, kad neprisviltų.
Išpilstom į stiklainiukus, užsukam, apverčiam, kol atšals.
Išpilstom į stiklainiukus, užsukam, apverčiam, kol atšals.
Puikus padažas žiemai. Tinka prie makaronų, mėsos, žuvies, į sriubas bei troškinius. Galima tiesiog tepti ant duonelės.
Pagaminta, paragauta, rekomenduoju!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko ;) Aš pernai iš kokių 3 normų dariau :))
AtsakytiPanaikintipadariau is dvieju normu is karto...skanu tikrai.
PanaikintiMums irgi patiko ;)
PanaikintiKas pas mus yra didelė cukinija? ;) sugundė, mėginsim pasigamint :)
AtsakytiPanaikintiNa, kokių maždaug 3 kg.
PanaikintiLiuks! Neimanoma atsivalgyti :) darysiu dar ir dar...
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti