Išeiga 24 vidutiniai rageliai. Pusė su sezamu, pusė su cinamonu :)
500 g miltų
20 g šviežių mielių
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1-2 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1-2 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo, cinamono rageliams pabarstyti
Mieles ištriname su cukrumi, šiltu pienu ir trupučiu miltų. Paliekame 15 minučių, kol suputos.
Miltus persijojame į dubenį, sumaišome su druska, viduryje padarome duobutę, supilame mieles, o tada - visus likusius produktus, išskyrus sviestą. Kiaušinį išplakame ir pusę supilame į tešlą, o kitą pusę paliekame bandelėms aptepti. Užminkome minkštą tešlą, po truputį įminkome ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Mieles ištriname su cukrumi, šiltu pienu ir trupučiu miltų. Paliekame 15 minučių, kol suputos.
Miltus persijojame į dubenį, sumaišome su druska, viduryje padarome duobutę, supilame mieles, o tada - visus likusius produktus, išskyrus sviestą. Kiaušinį išplakame ir pusę supilame į tešlą, o kitą pusę paliekame bandelėms aptepti. Užminkome minkštą tešlą, po truputį įminkome ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Pridengtą tešlą šiltai kildiname apie 1 val.
Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis, iškočiojame apskritimus, juos supjaustome trikampiais į 8 dalis. Susukame ragelius, pradedant plačiuoju galu.
Dedame i skardą ištiestą kepimo popieriumi, kildiname 20-30 min. Aptepame likusiu kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamais, cinamonu.
Kepame iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
P. S. Labai skanūs, purūs rageliai. Tešlą ruošiau duonkepėje.
P. S. Labai skanūs, purūs rageliai. Tešlą ruošiau duonkepėje.
Šaltinis čia
Išbandyta.Skanučiai. Gražučiai ;))
AtsakytiPanaikinti