2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Mieliniai rageliai 'Kifle'



Išeiga 24 vidutiniai rageliai. Pusė su sezamu, pusė su cinamonu :)

500 g miltų
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1-2 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo, cinamono rageliams pabarstyti

Mieles ištriname su cukrumi, šiltu pienu ir trupučiu miltų. Paliekame 15 minučių, kol suputos.
Miltus persijojame į dubenį, sumaišome su druska, viduryje padarome duobutę, supilame mieles, o tada - visus likusius produktus, išskyrus sviestą. Kiaušinį išplakame ir pusę supilame į tešlą, o kitą pusę paliekame bandelėms aptepti. Užminkome minkštą tešlą, po truputį įminkome ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Pridengtą tešlą šiltai kildiname apie 1 val.
Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis, iškočiojame apskritimus, juos supjaustome trikampiais į 8 dalis. Susukame ragelius, pradedant plačiuoju galu.
Dedame i skardą ištiestą kepimo popieriumi, kildiname 20-30 min. Aptepame likusiu kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamais, cinamonu.
Kepame iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

P. S. Labai skanūs, purūs rageliai. Tešlą ruošiau duonkepėje. 

Šaltinis čia

1 komentaras: