Formos dydis - 26 cm.
Pagrindui:
300 g sausainių 'Selga'100 g sviesto
Masei:
800 g kokoso pieno
1 kg švelniosios varškės
200 ml cukraus
100 ml Malibu likerio
6 a.š. želatinos
uogų, mėtos lapelių papuošimui
Sausainius sutrupinti iki smulkių trupiniukų ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
Trupinių mase iškloti formos dugną ir statyti į šaldytuvą, kad atvėstų.
Varškę lėtai išsukti su viena 400 g skardine kokoso pieno, supilti likerį, cukrų ir gerai permaišyti.
Želatiną užpilti likusiu kokoso pienu ir palikti apie 20 min. išbrinkti. Dėti į garų vonelę ir maišant ištirpinti, tik jokiu būdu neužvirinti!
Šiek tiek praaušusią želė masę įmaišyti į varškės masę ir gerai permaišyti. Supilti viską ant pagrindo. Statyti į šaldytuvą. Kai masė pradės stingti, maždaug po 15-20 minučių galima papuošti tortą.
Skanaus!
Šaltinis čia.
Koks grazus!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, na iš ko gi mokausi ;) Skonis nuostabus!
AtsakytiPanaikintiLabai grazus tortukas! :) Kokio dydzio forma naudojote? Beje, gal turite ideju, kuo butu galima pakeisti likeri?
AtsakytiPanaikintiMilda, formos dydis parašytas po nuotrauka - 26 cm. O likerio galite išvis nepilti :)
AtsakytiPanaikintilaba,
AtsakytiPanaikintigal galite parašyti, kokią želatiną naudojate?
Aš naudoju Oetker želatiną. Labai retais atvejais kitokią.
PanaikintiAš irgi vakar įdėjau 6 šaukštelius Oetker želatinos, bet man labai minkštas gavosi, jeigu plonesnį gabaliuką pjauti tai visai sukrenta į košę :( galvoju, ką ne taip padariau. Kitos visos proporcijos tokios, kaip parašyta..
AtsakytiPanaikintiO želatiną kokosų pienu užpylėte ar vandeniu?
PanaikintiMan nesukrito niekada, pagamintą tortą visad laikau per naktį šaldytuve, o ir foto pjūvis matosi :)