2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Kokoso pieno tortas

Mano gimtadienio tortas :))  Ačiū Ilonai už puikų receptuką ;) Jis dieviškasssss :))




Formos dydis - 26 cm.


Pagrindui:
300 g sausainių 'Selga'
100 g sviesto

Masei:

800 g kokoso pieno
1 kg švelniosios varškės
200 ml cukraus
100 ml Malibu likerio
6 a.š. želatinos
uogų, mėtos lapelių papuošimui




Sausainius sutrupinti iki smulkių trupiniukų ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
Trupinių mase iškloti formos dugną ir statyti į šaldytuvą, kad atvėstų.
Varškę lėtai išsukti su viena 400 g skardine kokoso pieno, supilti likerį, cukrų ir gerai permaišyti.
Želatiną užpilti likusiu kokoso pienu ir palikti apie 20 min. išbrinkti. Dėti į garų vonelę ir maišant ištirpinti, tik jokiu būdu neužvirinti!
Šiek tiek praaušusią želė masę įmaišyti į varškės masę ir gerai permaišyti. Supilti viską ant pagrindo. Statyti į šaldytuvą. Kai masė pradės stingti, maždaug po 15-20 minučių galima papuošti tortą.



Skanaus!


Šaltinis čia

8 komentarai:

  1. Ačiū, na iš ko gi mokausi ;) Skonis nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai grazus tortukas! :) Kokio dydzio forma naudojote? Beje, gal turite ideju, kuo butu galima pakeisti likeri?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Milda, formos dydis parašytas po nuotrauka - 26 cm. O likerio galite išvis nepilti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. laba,
    gal galite parašyti, kokią želatiną naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudoju Oetker želatiną. Labai retais atvejais kitokią.

      Panaikinti
  5. Aš irgi vakar įdėjau 6 šaukštelius Oetker želatinos, bet man labai minkštas gavosi, jeigu plonesnį gabaliuką pjauti tai visai sukrenta į košę :( galvoju, ką ne taip padariau. Kitos visos proporcijos tokios, kaip parašyta..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O želatiną kokosų pienu užpylėte ar vandeniu?
      Man nesukrito niekada, pagamintą tortą visad laikau per naktį šaldytuve, o ir foto pjūvis matosi :)

      Panaikinti