2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Mišrainė - sriuba su perlinėmis kruopomis


2 kg agurkų nuluptų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pomidorų nuluptų,
1 kg perlinių kruopų,

100-200 g acto,
2,5-3 š. druskos,
juodųjų pipirų,
300 g cukraus,
0,5 l aliejaus kepimui.

Perlines kruopas užmerkti iš vakaro.
Agurkus nulupti ir supjaustyti. Pomidorus supjaustyti. Svogūnus ir morkas pakepinti aliejuje. Kruopas išvirti.
Tada viską dėti į vieną puodą ir virti 20-30 min.


P.S. labai skani mišrainė, taip pat galima panaudoti ir sriubytei virti.
Valgymui aš gaminau su mažesnėmis marinato produktų normomis, o sriubai aštriau - su didžiausia norma.

4 komentarai:

  1. nuostabus receptukas, o stiklainiukus galima rūsyje laikyti? ar reikia šaldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus receptukas.As irgi laikau rusy-liuks.Aciu uz skanesta.

    AtsakytiPanaikinti